Nieuw leven voor betekenisvolle gebouwen? Het begint bij een haalbaarheidsonderzoek. Lees meer
Hervormde kerk Sint Anna ter Muiden
Historisch baken op de grens met België

Sint Anna ter Muiden is een klein plaatsje met een grootse geschiedenis. Hoewel het Zeeuwse gehucht in de gemeente Sluis slechts 50 inwoners telt, heeft het al sinds 1242 stadsrechten. Centraal baken van herkenning is de Hervormde Kerk, gelegen aan de Nederherenweg. De kerk en haar karakteristieke vieringtoren hebben de status van rijksmonument. In 2013 heeft BOEi zich ontfermd over dit bijzondere religieuze erfgoed.

Riant wonen in de Badkuipenfabriek
Riant wonen in de Badkuipenfabriek

De DRU Badkuipenfabriek bevindt zich op het DRU Industriepark en is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portiersgebouw van voormalig ijzergieterij DRU. Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven Rijksmonumenten staan.

Watertoren met wijds uitzicht over de Weerribben
Watertoren Sint Jansklooster

De watertoren van het Overijsselse Sint Jansklooster ligt in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een unieke plek, die vanaf 46 meter hoogte een prachtig uitzicht over de omgeving biedt.

Op die manier wordt de middeleeuwse verkaveling met vele sloten en smalle verkaveling mooi zichtbaar. Het industriële monument blijft de komende jaren dienstdoen als uitkijktoren in dit fraaie natuurgebied.

Nieuwe producten uit de oude Melkfabriek
Verse worst uit de oude Melkfabriek Laude

Aan de beek de Ruiten-Aa bij het Groningse Laude ligt de oude Melkfabriek. In het open landschap van het dal valt het grote industriële monument meteen op. De fabriek in Laude is bekend vanwege de uitvinding van het Laudevat: een kunststof vat voor de kaasbereiding. Stichting Melkfabriek Laude wil de oude fabriek nieuw leven inblazen.

Stadion de Wageningse Berg
Nieuwe toekomst voor Stadion de Wageningse Berg

Aan de rand van Wageningen ligt sinds jaar en dag de Wageningse Berg, een pronkstuk in de voetbalhistorie van Wageningen. Sinds het faillissement van FC Wageningen in 1992 staat het stadion echter leeg. De geplande restauratie en herbestemming biedt zicht op een mooie, nieuwe toekomst.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow