Professionele monumenteneigenaar en hulp nodig bij verduurzamen? Kijk dan op Duurzaamheid & Circulariteit

Veel animo voor betaalbare ouderenwoningen ‘Knarrenhof’ in Generaal de Bonskazerne Grave

4 september 2024

BOEi en Knarrenhof werken samen om in legeringsgebouw G van de Generaal de Bonskazerne in totaal 20 levensloopbestendige, betaalbare ouderenwoningen te realiseren. Op 7 september is er een open dag voor geïnteresseerden, waarvoor inmiddels al meer dan 200 mensen zijn aangemeld. Het is de bedoeling om eind 2025 de koopwoningen gereed te hebben.

Arno Boon, directeur BOEi: “Bij de Generaal de Bonskazerne, een rijksmonument, werken we al enige jaren aan een combinatie tussen wonen en werken, voor alle doelgroepen. De insteek op ‘De Bons’ is ‘betrokken en betaalbaar wonen’ en de doelstelling van Stichting Knarrenhof past uitstekend bij onze doelstelling om bijzondere, betaalbare woonvormen een plek te geven binnen deze voormalige kazerne.”

Herman Hoogstraat, projectmaker bij Stichting Knarrenhof: “Voor dit Knarrenhof is de belangstelling overweldigend; dat kan ook bijna niet anders als je de schoonheid van de plek ziet. De samenwerking met BOEi voelt heel natuurlijk, we vinden elkaar in onze maatschappelijke doelstellingen. De open dag is een startmoment: de indeling van de appartementen wordt in samenspraak met de definitieve bewoners op een later moment gemaakt. Als we in november groen licht geven, kunnen de eerste bewoners er eind 2025 waarschijnlijk in.”

In het voormalige legeringsgebouw komen koopwoningen, met een verdeling in prijs van 30% sociaal, 40% midden en 30% middenplus. Ingeschrevenen bij Stichting Knarrenhof kunnen zich nog aanmelden voor de open dag van zaterdag 7 september, van 10:00 tot 16:00 uur via de website van Knarrenhof. Er wordt dan een viertal rondleidingen verzorgd.

De Generaal de Bonskazerne is een rijksmonument uit 1939, dat door herbestemmingsorganisatie BOEi wordt gerestaureerd en een nieuwe bestemming krijgt. De afgelopen jaren verschenen er onder andere bedrijfsruimtes en een filmcafé, en sinds kort is de voorverkoop voor kluswoningen van Steenvlinder begonnen. Kijk voor meer informatie op www.bonskazerne.nl