Landgoed Singraven: woningen behouden landgoed

Project

Landgoed Singraven
Plaats
Denekamp
Bouwjaar
1800
Type
Agrarisch
Rol BOEi
Ontwikkelaar
Website
Landgoed Singraven
Status
Te koop

Landgoed Singraven: woningen behouden landgoed

Het 600 jaar oude Landgoed Singraven ligt in een prachtige omgeving langs de rivier de Dinkel en in de nabijheid van het Twentse Denekamp. De oppervlakte bedraagt ongeveer 500 hectare, waarop verschillende monumentale gebouwen pronken. Dit agrarisch erfgoed zal de komende jaren verrijkt worden met nieuw te bouwen woningen en de herbestemming van oude boerderijen. Uiteraard allemaal in lijn met het klassieke karakter, maar ook met ruimte voor een moderne invulling.

Het landelijk wonen op dit landgoed betekent genieten van een gevarieerd landschap, waar het tussen de rijke flora en fauna heerlijk wandelen en fietsen is. Ook voor veel recreanten loopt de fiets- of wandelroute langs dit rustgevende oord. Daarnaast is het oude Koetshuis een geliefde plek voor lunches, diners, bruiloften, vergaderingen en andere evenementen.

Op http://www.wonenopsingraven.nl/erven vindt u informatie over het landgoed zelf, de ontwikkeling, erfpacht en informatie over de verschillende de erven en de specifieke woningen die daarop gelegen zijn.

Landgoed SingravenLandgoed Singraven

Historie van Landgoed Singraven

Het Landgoed Singraven is voor het eerst terug te vinden in de boeken in het jaar 1381. In die tijd is het nog een agrarische hofstede onder de naam Hof ten Singraven en in het bezit van de bisschop van Utrecht. In de eeuwen erna raakte het landhuis in verval, waarna het in 1651 volledig gesloopt en herbouwd werd door de adellijke familie Sloet.

De laatste particuliere bewoner Willem Frederik Jan Laan gaf het landgoed en de bijbehorende eigendommen in 1956 over aan de Stichting Edwina van Heek. De stichting heeft zich sindsdien hartstochtelijk ingezet voor de zorg en instandhouding van dit waardevolle toonbeeld van cultureel erfgoed.

Nieuwe woningen en oude boerderijen

In de loop der jaren is er een structureel exploitatietekort ontstaan voor Landgoed Singraven. Een oplossing hiervoor is noodzakelijk om in de toekomst openstelling voor het publiek te kunnen waarborgen, waarvoor ook de nodige verbeteringen van het landgoed zelf nodig voor zijn. Tussen 2018 en 2023 bouwt BOEi in samenwerking met de Stichting Edwina van Heek daarom op een tiental plekken op het landgoed woningen. Daaronder bevinden zich ook oude boerderijen die herbestemd worden tot woningen. De erfpachtinkomsten die hieruit voortvloeien zullen openstelling voor het publiek mogelijk blijven maken. Ook bieden deze de kans om groene projecten uit te voeren, zoals het aanleggen en onderhouden van watergangen. Bijzondere aandacht verdient ook het onderhoud van de bijna 600 jaar oude watermolen aan de oever van de Dinkel.

Kijk voor meer informatie op de website van Landgoed Singraven

Lees de verhalen op onze ''Mensen vertellen over Monumenten'' pagina >>

Landgoed Singraven als eventlocatie >>

In Beeld: 

  • Landgoed Singraven
  • Landgoed Singraven
  • Landgoed Singraven
  • Landgoed Singraven
  • Landgoed Singraven
  • Landgoed Singraven
  • Landgoed Singraven
  • Landgoed Singraven

Dit project is mede mogelijk gemaakt door

logo-bankgiroloterij.png

Blijf op de hoogte

Uitgelichte Projecten

Steenfabriek de Bunswaard Industrieel

Steenfabriek de Bunswaard

Landelijk wonen langs de Waal

Bekijk dit Project >
Martinuskerk Religieus

Martinuskerk

Rust en recreatie in een religieus monument

Bekijk dit Project >
Zeepfabriek Rohm en Haas Industrieel

Zeepfabriek Rohm en Haas

De oude fabriek als creatieve broedplaats

Bekijk dit Project >
Graansilo Wehl Industrieel

Graansilo

Een bruisende werkplek voor creatieve ondernemers

Bekijk dit Project >