Nieuw leven voor betekenisvolle gebouwen? Het begint bij een haalbaarheidsonderzoek. Lees meer

Winnaar Open Monumentendag Fotowedstrijd bekend

15 oktober 2024

Jaspar Moulijn is de winnaar van de Open Monumentendag Fotowedstrijd; hij maakte de winnende foto in de Watertoren in Sint Jansklooster, een BOEi project.

Juryvoorzitter William Rutten beloonde de foto van Jaspar Moulijn met de eerste prijs. “De winnende foto roept verwondering op; je ziet niet meteen wat, waar of hoe het zit. Daarnaast vangt de foto de essentie van Open Monumentendag: mensen die zich laten verrassen. De fotograaf heeft duidelijk goed nagedacht over wat hij wil laten zien. De foto prikkelt je nieuwsgierigheid naar het monument”, aldus Rutten.

De tweede prijs gaat naar Hans Meijer, met een prachtige foto van olie- en korenmolen Woldzigt te Roderwolde (DR).

Over deze foto zei de jury: “Een molen kun je elke dag van buiten bewonderen en fotograferen, maar tijdens Open Monumentendag krijg je juist de kans om binnen te kijken. Het prachtige lichtinval maakt de foto compleet.”

De Open Monumentendag Fotowedstrijd wordt georganiseerd door stichting Nederland Monumentenland in samenwerking met Natuurmonumenten, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Nationale Monumentenorganisatie (NMo), BOEi, Staatsbosbeheer, het Restauratiefonds, vereniging De Hollandsche Molen en Stichting Werelderfgoed Nederland.