Nieuw leven voor betekenisvolle gebouwen? Het begint bij een haalbaarheidsonderzoek. Lees meer

Aanvragen Subsidie Herbestemming nu mogelijk!

17 oktober 2024

Tussen 1 oktober en 30 november is de regeling Subsidie Herbestemming van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) geopend, bedoelt om het duurzaam gebruik van monumenten en gebouwen met een cultuurhistorische waarde te bevorderen. Wilt u gebruik maken van deze subsidie, dan kan BOEi u helpen bij het aanvragen.

De afgelopen 30 jaar hebben we naast het restaureren en herbestemmen van onze eigen projecten ook al veel monumenteigenaren en overheden geholpen bij hun herbestemming. In onze rol van adviseur ondersteunen we eigenaren op verschillende vlakken, bijvoorbeeld door het beantwoorden van vragen over de kosten van een cascorestauratie of verduurzaming. Dit doen we door middel van het opstellen van een haalbaarheidsonderzoek. Per toegekende aanvraag verstrekt de RCE € 7.000,- subsidie, waarmee een deel van de kosten voor een haalbaarheidsonderzoek is gedekt.

Meer informatie over het aanvragen van een haalbaarheidsonderzoek en de subsidie is te vinden op Haalbaarheidsonderzoek voor herbestemming erfgoed – BOEi