Riant wonen in de Badkuipenfabriek

Project

DRU Badkuipenfabriek
Plaats
Ulft
Bouwjaar
1920
Type
Industrieel
Rol BOEi
Ontwikkelaar
Investering
€2 600 000
Website
DRU Cultuurfabriek

Riant wonen in de Badkuipenfabriek

De DRU Badkuipenfabriek bevindt zich op het DRU Industriepark en is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portiersgebouw van voormalig ijzergieterij DRU. Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven Rijksmonumenten staan.

DRU fabriekDRU fabriek

Historie van de Badkuipenfabriek in Ulft

De door architect G. Beltman ontworpen Badkuipenfabriek werd in 1920 in Ulft gebouwd. De fabriek waar badkuipen werden geëmailleerd werd gevestigd op het 14 hectare tellende terrein van Diepenbrock en Reigers te Ulft, afgekort tot DRU. Een industrieel terrein met een lange historie, want de eerste industriële activiteiten werden hier al in 1754 ontplooid.

Het terrein kent nu maar liefst zeven industriële Rijksmonumenten. De Badkuipenfabriek is er daar één van en kenmerkt zich door de aanwezigheid van verschillende bouwstijlen. Dit is een logisch gevolg van het feit dat de fabriek in verschillende fasen werd gebouwd. Opvallend is vooral de ruime lichtinval in het gebouw, die te danken is aan de sheddaken en lichtstraten met veel glas.

Herbestemming tot industrieel wooncomplex

In de monumentale Badkuipenfabriek zijn 16 riante lofts en woonwerkcasco’s gerealiseerd. De gebruiksoppervlakten lopen uiteen van 150 tot 255 m2. De combinatie van deze ruimte met de unieke industriële sfeer en nabijheid van cultuur en natuur biedt bijzondere mogelijkheden. Om heerlijk te wonen, maar ook om dit te combineren met een eigen kantoor, werkplaats, atelier of praktijkruimte.

In Beeld: 

  • Badkuipenfabriek
  • Badkuipenfabriek
  • Badkuipenfabriek
  • Badkuipenfabriek
  • Badkuipenfabriek
  • Badkuipenfabriek
  • Badkuipenfabriek
  • Badkuipenfabriek
  • Badkuipenfabriek

Dit project is mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Oude IJsselstreek, Klaassen Vastgoed Ontwikkeling, woningbouwcorporatie Wonion, provincie Gelderland, ministerie VROM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Gelders Genootschap

Blijf op de hoogte

Uitgelichte Projecten

Steenfabriek de Bunswaard Industrieel

Steenfabriek de Bunswaard

Landelijk wonen langs de Waal

Bekijk dit Project >
Martinuskerk Religieus

Martinuskerk

Rust en recreatie in een religieus monument

Bekijk dit Project >
Zeepfabriek Rohm en Haas Industrieel

Zeepfabriek Rohm en Haas

De oude fabriek als creatieve broedplaats

Bekijk dit Project >
Graansilo Wehl Industrieel

Graansilo

Een bruisende werkplek voor creatieve ondernemers

Bekijk dit Project >