Wageningen

Wonderlijk werken in de Wageningse watertoren

Historie van de watertoren in Wageningen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep de Wageningse watertoren flinke schade op door operatie Market Garden in 1944. De 20 meter hoge toren had namelijk bovenin een uitzichtplatform met strategisch zicht op de Rijn.

De oude watertoren was te zwaar beschadigd om te restaureren en werd in 1947 afgebroken. Een jaar later werd de watertoren herbouwd in de stijl van de Delftse School door architect Th.K.J. Koch. De nieuwe toren is maar liefst 30 meter hoog en opnieuw voorzien van een uitzichtplatform.

Smaakvol wonen in de Oude mouterij

Geschiedenis van de Oude Mouterij in Wageningen

De bierbrouwerij in Wageningen brouwde grote hoeveelheden bier volgens de Beierse methode. De fabriek groeide gestaag door tot aan de eeuwwisseling. In 1908 kwam er een nieuwe eigenaar die het complex voortaan gebruikte als mouterij. In de mouterij werd enkel de grondstof mout (gedroogd en ontkiemd graan) voor bier gemaakt.
 

Stadion de Wageningse Berg

Historie van Stadion de Wagenings Berg

Gelegen in natuurreservaat de Wageningse Berg is alleen de locatie van het stadion al uniek. Dit bijzondere voetbalmonument werd in 1899 gebouwd en fungeerde vanaf  1925 als thuisbasis voor de voetbalvereniging Wageningen. In de Tweede Wereldoorlog worden het stadion en de naastgelegen watertoren echter verwoest.