Expositie MOP-UP2

Sam Schobbe

Expositie MOP-UP2

Zondag 28 Oktober 2018 09:00 uur tot Zondag 06 Januari 2019 16:00uur

 

Vanaf 28 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019 presenteert Museum de Kantfabriek MOP-UP 2.

Het is een tentoonstelling van vijf dit jaar afgestudeerden van de Textiel en Design Kunstacademies Maastricht(MAFAD) en Rotterdam(Willem de Kooning Academie), die de gelegenheid krijgen een groter publiek te bereiken.

Manouk Coenders (afkomstig uit Venlo) maakt kunst rond en op het lichaam in vormen als moulages, prenten, patronen en ruimte tussen het lichaam en kleding(zie de afbeelding).Haar werk gaat meestal over het dagelijks leven in zijn puurste staat. Thema is orgaandonatie als doorgeefluik. Kleding om samen te dragen te zien als DO TOUCH performance.

Laura van der Spoel maakt kleding van ringetjes. Zij creëert daarmee een variatie aan open en gesloten, bolle en strakke vormen, die koude en warme effecten geven.
Sharita Karsten. ‘NOT MADE ON MARS’ gaat over de herkomst van onze kleding. Met deze collectie wil zij bewustzijn creëren voor het feit dat kleding door mensen wordt gemaakt. Dit idee is ontstaan vanuit haar frustratie over de foutieve ‘country of origin’-vermelding, het gebrek aan kennis bij de consument maar ook vanuit haar voorliefde voor ambacht en handwerk.

Nieke Verkennis laat zich o.a. inspireren door vormen en kleuren in de natuur en probeert deze te verweken in haar textieldesigns. Vooral het onderzoek met vilt en weven geven prachtige resultaten.        

Sam Schobbe Sam is een drukontwerper. Ze heeft een passie voor alles dat te maken heeft met print en design. Ze is geïnteresseerd in hoe materialen met elkaar reageren en hoe ze texturen en lagen met verf kan maken. Ze maakt dit soort afdrukken op grote doeken. De doeken worden vervolgens overgebracht naar digitale prints en in de laatste productiefase toegepast op stoffen. Haar werk kenmerkt zich door de combinatie van opvallende en heldere kleuren, in combinatie met een speciale nabewerking van de stof.

 

Meer informatie

Museum de Kantfabriek, aan de Americaanseweg 8 in Horst, laat de geschiedenis van textielnijverheid en industrie in de regio zien. Ze organiseert wisselexposities, workshops en andere activiteiten op het gebied van textielkunst en handwerken. Meer informatie www.museumdekantfabriek.nl.