Professionele monumenteneigenaar en hulp nodig bij verduurzamen? Kijk dan op Duurzaamheid & Circulariteit

Steun BOEi bij herbestemmen met impact

Een bibliotheek in een oude gevangenis, een theater in een voormalige fabriek en een basisschool in een leegstaand ziekenhuis. BOEi maakt al meer dan 25 jaar impact met maatschappelijke en culturele herbestemmingen door heel Nederland. Gebouwen en plekken die voor veel mensen historische betekenis hebben, krijgen na restauratie en herbestemming opnieuw betekenis. Een impactvolle investering in de volgende generatie. Steun BOEi voor een mooier Nederland.

Steentje bijdragen

BOEi is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. De afgelopen 25 jaar is door BOEi € 250 miljoen geïnvesteerd in het restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed. BOEi wilt hiermee de fascinatie voor betekenisvolle plekken delen. Door verhalen door te geven en erfgoed maatschappelijk betekenis te geven. Betekenisvolle plekken nieuwe betekenis geven en daarmee erfgoed beleefbaar maken voor iedereen.

Om nieuwe projecten mogelijk te maken hebben wij uw hulp nodig. Draagt u ook uw steentje bij aan een mooier Nederland?

Steun BOEi bij herbestemmen met impact
Steun BOEi bij herbestemmen met impact

De komende jaren restaureert BOEi de enorme monumentale Centrale Markthal in Amsterdam tot publiekstrekker voor voedselminnend Nederland.

Steunen met impact

De impact van BOEi projecten is groot. Niet alleen voor gebruikers, bezoekers en omwonenden maar ook voor de vele vrijwilligers die betrokken zijn. Een bouwvallige fabriek, een lege kerk of een verwaarloosd monument zijn een doorn in het oog, maar met veel geld, geduld en expertise verwezenlijken wij er plekken vol betekenis: musea, scholen, wijkcentra of woningen.

Dankzij de vaste en losse donaties van onze Vrienden van BOEi en de tientallen obligatiehouders die u voor gingen konden wij al 2 miljoen euro investeren in nieuwe projecten. Denk hierbij aan de realisatie van het eerste Gymnasium van Rotterdam Zuid in het Zuiderziekenhuis, de restauratie en maatschappelijke invulling van de Bankastudios (voormalig ROZ-gebouw) in Maastricht en de transformatie van het ENKA-kantinegebouw in Ede naar een duurzame basisschool. Of een project als de Wienerberger schoorsteen in Tegelen. Een landmark die vroeger stond voor welvaart, maar tegenwoordig voor vervuiling en zodoende geen functie meer kent. Maar met dank aan de inspanning van omwonenden, lokale bedrijven en de gemeente wist BOEi deze schoorsteen om te toveren tot een lichtkunstwerk; het Lichtbaken van Venlo.

De komende jaren staan ons nog grote maatschappelijke opgaven te wachten: de restauratie van het voormalig hoofdkantoor van DSM in Delft, de Centrale Markthal in Amsterdam, de Aula in Wageningen en de melkfabriek in Laude. Ook komen er wekelijks Nederlandse kerken vrij, die wachten op herbestemming. Wilt u hier uw bijdrage aan leveren en samen met ons ervoor zorgen dat deze monumenten weer van betekenis worden voor de gehele samenleving? Help dan mee!

Steun BOEi bij herbestemmen met impact

De Blokhuispoortgevangenis werd hét brandpunt voor de Europese Culturele Hoofdstad 2018. Dit project won de prijs voor de beste Bieb 2019 en de Nationale Transformatieprijs Gulden Feniks 2018.

BOEi steunen Slot Schaesberg

Help vandaag nog mee aan een mooier Nederland

Op verschillende manieren kunt u bijdragen aan het werk van BOEi om Nederland nóg een stukje mooier maken.

Via de culturele-ANBI Stichting Vrienden van BOEi kunt u het werk van BOEi steunen als donateur. U bent al Vriend van BOEi voor minimaal € 19 per jaar. Of Vriend voor het Leven voor een eenmalige bijdrage van minimaal € 250.

Het afsluiten van een periodieke schenking, opzetten van een Fonds op Naam of opname van Stichting Vrienden van BOEi in uw testament, hoort ook nog tot de mogelijkheden.

Bent u meer geïnteresseerd in het doen van een impactvolle investering in BOEi? Dan is wellicht de BOEi obligatie iets voor u.
Met een rendement van 2,5%, een inleg van € 5.000 en een looptijd van 7 jaar is dit een investering in de toekomst van Nederland.

Wilt u uw aandeel in de toekomst nóg meer impact geven, dan kunt u er tot slot ook voor kiezen om uw rente van de obligatie te schenken aan de ANBI Stichting Vrienden van BOEi. Een combinatie van al het bovenstaande is uiteraard ook mogelijk.

ACTIE: Word nu Vriend van BOEi voor het leven óf neem een BOEi obligatie af en ontvang het kleurrijke en inspirerende BOEi jubileumboek KIJK! gratis cadeau! Zolang de voorraad strekt, dus OP = OP!

Voor meer informatie over de verschillende manieren van bijdragen aan het werk van BOEi, kunt u contact opnemen met Anne van den Hul via a.hul@BOEi.nl of 06 11 66 26 70.